Home » » Kena Tipu Oleh Perempuan - Peniaga

Kena Tipu Oleh Perempuan - Peniaga

Written By Zanuddin Yaacob on Tuesday, February 5, 2013 | 4:21 PMKUALA LUMPUR - Seorang ahli perniagaan Singapura membuat laporan polis kerana mendakwa ditipu sebuah agensi pengurusan haji dan umrah tempatan yang dikendalikan seorang wanita.
Pengarah syarikat pengurusan umrah yang beroperasi di Johor Bahru, Jamaluddin Mohammad, 53, mendakwa wanita berkenaan tidak menjelaskan bayaran penerbangan membabitkan seramai 202 jemaah umrah menyebabkan syarikatnya kerugian lebih RM500,000.
Jamaluddin berkata, beliau mengenali wanita itu melalui seorang rakan dan pernah berurusan beberapa kali dengan wanita terbabit dalam urusan jemaah umrah dan haji sejak 2011.
"Bagaimanapun, kali terakhir pada tahun lepas wanita itu tidak menjelaskan bayaran membabitkan 202 jemaah yang saya kendalikan," dakwa Jamaluddin ketika ditemui di sini.
Berhati-hati didalam setiap urusan..kalau kena ditipu susah untuk mendapatnya balik wang atau benda..bermacam-macam kes telah berlaku tentang bab tipu..macam-macam ada tipu...

Kenali 10 Blogger Terbaik Malaysia

0 ulasan:

Post a Comment

Sila Like Kami di Facebook.
 
Support : Your Link | Careeron9 | OhGosip Artis
Copyright © 2013. DinKlate - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger About Me .