Home » » ENGINE PROTON WIRA

ENGINE PROTON WIRA

Written By Zanuddin Yaacob on Wednesday, November 28, 2012 | 1:54 AM

ENGINE PROTON WIRA

Proton wira merupakan sebuah kereta kesukaan,tak kira muda ataupun yang tua.
Orang tua dengan standartnya,manakala yang muda pula pelbagai ragam,ada yang
kalau kita lihat luaran macam laju tetapi hampas dan juga luarannya biasa-
biasa saja disebaliknya engine GSR,VR4 ataupun EVO..Sungguh berdesut-desut.

Yang aku nak cerita engine 1.3 jer,dia punya piston kecil,kalau diperbesarkan
lagi elok.ring sudah kendur,2k berliku,asap macam penyembur nyamuk.alang2
nak potong blog atau pun rebore baik diperbesarkan pistonnya.Jikalau ada
crankshaft 1.5 yang murah baik terus beli dan pasang jer,nak angkat jasma
punya ,barang mahal sangat,kat kelantan diorang jual sehingga rm850 jah.

Kalau dah barang 1.5 termasuklah cylinder head jika ada.terus beli clucth set
perdana baru ngam,tetapi flyweel haruslah dibuat tapaknya dan kalau boleh di
mesin ringan sedikit,cari tempat yang dah tahu skill untuk melakukannya,
bukan main hemtam jer.nanti berterabor duit,kereta entah apa entah..

Ok,,selamat mencuba...

Kenali 10 Blogger Terbaik Malaysia

1 ulasan:

  1. Kunjungan Blog ke 527
    hehe Jgn lupa om Mampir Balik

    ReplyDelete

Sila Like Kami di Facebook.
 
Support : Your Link | Careeron9 | OhGosip Artis
Copyright © 2013. DinKlate - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger About Me .