Home » » CRANK SENSOR

CRANK SENSOR

Written By Zanuddin Yaacob on Tuesday, December 4, 2012 | 1:31 AM













CRANK SENSOR merupakan pengesan yang penting untuk sesebuah kereta yang mengunakan injection,senang cerita yang tak pakai kaburator,anda akan terasa kalau benda ni nak rosak kerana ada tanda-tanda seperti engine semput-semput atau sedup-sedup dan terus mati atau anda matikan engine,selang sekejap anda start balik kereta hidup macam biasa,akan tetapi tak bertahan begitu lama,penyakit ni datang balik.kalau anda cek api atau currant dekat kabel plug tak ada supply. dan juga perlu cek sebelum coil plug pun tak ada api. maka rosaklah sebuah alat yang dipanggil crank sensor.penting juga anda cek kat soket sensor dan sewaktu dengannya bagi memastikan soket-soket bersambung dengan baik atau ok.takut-takut soket tak rapat antara satu sama lain,kitorang dah beli crank sensor baru,(rugi bro)mana mahu campak yang baru tu,nak lego murah-murah,um!!!MEMANG lugilah duit.daripada itu perlu berwaspada disituasi mencari dan mengesan punca masalah serta spare part yang perlu diganti.rupa crank sensor ni pelbagai rupa mengikut jenis kereta,namun fungsinya sama...



Kenali 10 Blogger Terbaik Malaysia

0 ulasan:

Post a Comment

Sila Like Kami di Facebook.
 
Support : Your Link | Careeron9 | OhGosip Artis
Copyright © 2013. DinKlate - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger About Me .