Home » » SUZUKI BELANG 150

SUZUKI BELANG 150

Written By Zanuddin Yaacob on Monday, December 3, 2012 | 3:15 AM

SUZUKI BELANG 150

SUZUKI adalah brand yang tidak asing lagi di Malaysia,sebuk saja Suzuki kebanyakan
orang sudah kenal pelbagai produk khususnya automotif,kerana aku sekarang nak tulis
serba sedikit tentang Suzuki belang 150.

Melihatkan rupanya yang kecil,kalau tak tahu,tidak disangka cc 150.Kalau yang dulu
-nya Suzuki sprinter pernah menjadi kegilaan muda-mudi,yang ekornya macam rc80,
rasanya dekat Malaysia di zaman ini muda -mudi sudah tidak berapa minat dengan
reka bentuk sedemikian,hanya segelintir sahaja yang membelinya.

Cuba kita perhatikan,berapa kerap kita jumpa motosikal ini diatas jalan,sebulan
sekali pun susah nak jumpa,tak pun langsung tak jumpa,itulah namanya motosikal
kurang untuk dimiliki,biasanya rekabentuk kurang menyengak.cc150 memang dah
ada kelas.

Aku rasa jugaklah,Keluaran dengan rekabentuk sebegitu dah tak sesuai dikeluarkan
di Malaysia sekarang ni.Sepatutnya dikeluarkan di era Honda hurricane begitu top,
walau pun kecil,ia begitu diminati dan bangga untuk memiliki.

Walaupun Belang bersesaran tinggi cc dalam kelasnya,namun tidak begitu menambak hati
pengguna di Malaysia.

Jika anda pernah ke Negara Thailand,lain pula citarasa kat sana,rekabentuk seperti
sang Belang ni begitu sangat glamour.,pasaran kat Thailand amat sesuai dengan
rekabentuk sedemikian rupanya.

Lain negara ,lain citarasa

Kenali 10 Blogger Terbaik Malaysia

0 ulasan:

Post a Comment

Sila Like Kami di Facebook.
 
Support : Your Link | Careeron9 | OhGosip Artis
Copyright © 2013. DinKlate - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger About Me .