Home » » Starter Naik Gila

Starter Naik Gila

Written By Zanuddin Yaacob on Saturday, January 5, 2013 | 12:02 AM


Starter ni memang gila,kalau tak dapat dikesan memang kereta pula jadi gila,pergi bengkel sana sini pun menghabiskan masa sajer.Ape nak jadi dengan kereta ni,nak jual masih sayang-cayang lagi.Nak simpan takut berkulat pula,nak naik masalah pula,kut-kut kena tengah dalam perjalanan,berhenti minum kopi jap,sesudah itu start kereta tak hidup,mau tak gila kereta tu.Tetapi jangan risau,ni aku nak kongsi sedikit tip tengtang penyakit gila ni..aku tunjuk gambar Starter dulu lah..
tip-tip...
1-Sebagai contoh,batery dah baru,tetapi parking dalam 3 hari tak start,dah tak hidup kereta,pergi cas batery.
2-Selepas itu,dipasang batery yang cas tadi,start kereta,vroom,hidup kereta,gembiranya aku..
3-Apabila start kereta,masa enjin hidup,ada dengar kreng,kreng kat startar.
4-Kekadang yang paling marah,memang marah sangat,1 hari jer tak start atau setengah hari,nak start dak KO..

Sebenarnya masalah ni berpunca daripada startar,coilnya dah terbakar satu,ia boleh tarik arus batery walaupun kereta tak start.dan ia berbunyi kreng seperti aku cerita tadi.Starter tu tak boleh dibaiki lagi,tukar saja yang baru,senang cerita..

selamat mencuba...

Kenali 10 Blogger Terbaik Malaysia

0 ulasan:

Post a Comment

Sila Like Kami di Facebook.
 
Support : Your Link | Careeron9 | OhGosip Artis
Copyright © 2013. DinKlate - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger About Me .