Home » » Tunggu surat FAM, baru komen - Kafa

Tunggu surat FAM, baru komen - Kafa

Written By Zanuddin Yaacob on Sunday, February 24, 2013 | 9:54 AM

PERSATUAN Bola Sepak Kelantan (Kafa) mengambil pendirian tunggu dan lihat berhubung hukuman denda dikenakan Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) ke atas mereka.

Presiden Kafa, Tan Sri Annuar Musa berkata, setakat ini beliau tidak dimaklumkan apa-apa mengenai hukuman denda RM62,500 yang dijatuhkan oleh badan induk bola sepak kebangsaan itu berhubung kesalahan dilakukan Kelantan.

“Saya cuma baca berita ini menerusi blog dan surat khabar. Oleh sebab perkara ini melibatkan peraturan dan sebagainya, saya rasa langkah yang betul kita lakukan ialah tunggu dan lihat sahaja.

“Kita kena tunggu surat rasmi FAM. Saya tak tahu apa-apa, kalau nak tahu kena tanya jawatankuasa (Jawatankuasa Tatatertib FAM) terbabit,” katanya, semalam.

Pendirian yang diambil oleh tokoh bola sepak Kelantan itu bertujuan untuk tidak mahu mengeruhkan keadaan dan hanya bersedia mengeluarkan kenyataan setelah mendapat surat rasmi daripada pihak FAM.

Kelmarin, Timbalan Pengerusi Jawatankuasa Tatatertib FAM, Ednan Othman mendapati Kelantan bersalah di atas empat pertuduhan yang dikenakan ke atas mereka walaupun pasukan tersebut menafikannya.

Pertuduhan tersebut dikenakan ke atas Kelantan berdasarkan kesalahan yang dilakukan oleh pasukan tuan rumah itu ketika aksi perlawanan Liga Super menentang Johor Darul Takzim di Stadium Sultan Muhammad IV pada 15 Januari lalu.

Kenali 10 Blogger Terbaik Malaysia

0 ulasan:

Post a Comment

Sila Like Kami di Facebook.
 
Support : Your Link | Careeron9 | OhGosip Artis
Copyright © 2013. DinKlate - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger About Me .