Home » » Labur RM1 Juta Ambil 3 Pemain Baru - Kelantan

Labur RM1 Juta Ambil 3 Pemain Baru - Kelantan

Written By Zanuddin Yaacob on Tuesday, February 19, 2013 | 8:39 PM


KELANTAN membayangkan bakal menggunakan tiga khidmat pemain baharu apabila jendela pendaftaran pemain dibuka pada awal April nanti, dan dengan itu tiga pemain yang sedang beraksi bersama pasukan  tersebut bakal digugurkan.
Penasihat Persatuan Bola Sepak Kelantan (Kafa), Tan Sri Annuar Musa hanya berkata 'tiga pemain baru tersebut pernah wakili negara masing-masing'.
Bagaimanapun beliau tidak menyebut pemain mana yang bakal digugurkan dan yang akan terus bersama pasukan tersebut pada musim ini.
Katanya, tindakan itu diambil kerana persatuan itu memandang serius prestasi semasa The Red Warriors yang ketika ini menduduki tangga kelapan saingan Liga, yang sekali gus mengundang persepsi negatif peminat sukan negeri ini terhadap pasukan tersebut.
"Kita tak akan berpeluk tubuh dengan situasi semasa pasukan yang sedikit merudum pada awal saingan Liga Super musim ini walaupun jurulatih telah cuba beberapa perkara untuk meningkatkan prestasi pasukan," katanya kepada pemberita pada majlis penajaan kereta oleh syarikat Secretleaf kepada Kada di Kota Bharu, hari ini.
Turut hadir Pengarah Urusan Secretleaf, Amir Ramadzan Ibrahim.
Pada majlis itu Secretleaf dengan kerjasama Kafa turut melancarkan peraduan 'Beli dan Bola' di mana dua pemenang bertuah bakal menyaksikan perlawanan bola sepak kejohanan Piala Konfederasi Asia (AFC) antara Kelantan dan Shb Da Nang di Stadium Chi Lang, Danang, Vietnam pada 10 April depan.
"Ini bermaksud kami perlu menukar pemain atau membuat pelaburan untuk mengambil pemain baharu, dan kita perlu sekurang-kurangnya RM1 juta untuk mengubati perkara ini," katanya.
Annuar berkata, penukaran tiga pemain untuk diserap pemain baharu itu bukan kerana prestasi mereka tidak berada di tahap yang sepatutnya, tapi untuk kepentingan pasukan.
"Kita ada kira-kira 10 perlawanan lagi, iaitu lima perlawanan dalam saingan Liga Super, tiga perlawanan Piala FA serta dua perlawanan dalam AFC. Kita akui pasukan kita sekarang adalah pasukan OKU (orang kurang upaya).
"Bagaimanapun Kafa masih memberi peluang kepada pemain sedia ada untuk memberi persembahan terbaik kerana ia masih hak mereka sebelum jendela pendaftaran dibuka pada April depan," katanya.
Juara treble, Kelantan berdepan krisis getir pada awal musim ini selepas kehilangan tiga tonggak utamanya di bahagian serangan dan sayap, iaitu Norshahrul Idlan Talaha, Nurul Azwan Roya dan Mohammad Ghaddar nyata memberi tekanan hebat kepada The Red Warriors untuk melahirkan pemain berbakat di bahagian tersebut. - Bernama

Kenali 10 Blogger Terbaik Malaysia

0 ulasan:

Post a Comment

Sila Like Kami di Facebook.
 
Support : Your Link | Careeron9 | OhGosip Artis
Copyright © 2013. DinKlate - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger About Me .